نحوه نگهداری از قالب سیلیکونی
نحوه نگهداری از قالب سیلیکونی
یکی از مشاغل خانگی پر طرفدار ساخت قالب های سیلیکونی است که برای مصارف مختلف هنری و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد از جمله استفاده های قالب سیلیکونی در رزین ، شمع سازی ، صابون سازی ، استفاده از خمیر چینی و … میباشد .اما نگهداری و مراقبت از این قالبها بسیار مهم است چون باعث افزایش طول عمر آنها و جلوگیری از پایین آمدن کارایی آنها است .در این مقاله به صورت کامل نحوه ی استفاده و نگهداری درست از قالب های سیلیکونی را به شما یاد خواهیم داد .
ترک خوردن و کاهش عمر مفید قالبهای سیلیکونی یکی از مهمترین دغدغه های مصرف کنندگان است . این نوع قالب های سیلیکونی از آنجا که بسیار انعطاف پذیر هستند و بعد از استفاده ممکن است مواد مختلف مثل رزین به آن بچسبد و قالب را خراب کند باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد و تمام نکات نگهداری از آن را مو به مو اجرا کنید تا به قالب آسیبی وارد نشود .
اولین چیزی که باید قبول کنید این است که قالب ها سیلیکونی هم روزی فاسد و فرسوده میشوند . برای اینکه طول عمر بیشتر و بالاتری داشته باشند باید از متریال باکیفیت استفاده کنید و طول عمر هر قالب به متریالی که در آن استفاده میشود بستگی دارد .
هر قالبی بابهترین مراقبت هم ممکن است دچار سوراخ یا شکستگی و ترک شود و ممکن است به تدریج کیفیت اولیه ی قالب از بین برود .اگر چنانچه قالب شما جزییات کمتری داشته باشد سرعت خراب شدن آن افزایش می یابد اما خوبی قالبهای ساده این است که میتوانید با مراقبت درست و اصولی طول عمرشان را افزایش دهید .
استفاده ی بیش از حد از قالب ها در طول روز میتواند عامل فرسودگی زود هنگام قالبها باشد مخصوصا این فرسودگی را میتوانید در جزییات قالب ببینید .به هیچ عنوان نمیتوانید از فرسودگی قالبها جلوگیری کنید اما با رعایت نکات دقیق میتوانید این زمان را به تاخیر بیندازید .
سیلیکون خود یک ماده ی نچسب است و در دفعات اول مانند روکش یک ماهیتابه ی تفلون عمل میکند اما به تدریج خاصیت نچسب بودن خود را از دست میدهد . زمانی که دیدید برای استفاده از قالب به زمان بیشتری برای کار کردن نیاز دارید ، به این معناست که درحال فرسودگی است .
زمانی قالبهای سیلیکونی خاصیت نچسب بودن خود را از دست میدهند که تولید کننده در طول فرایند تولید از ماده ی آزاد کننده ی قالب سیلیکونی استفاده میکنند .با استفاده از ماده ی آزاد کننده یا چرب کننده میتوانید محصولی را که داخل قالب ریخته اید به راحتی از آن خارج کنید بدون هیچگونه آسیبی . این نوع مواد چرب کننده یا ازاد کننده را میتوانید به صورت اسپری یا مایع خریداری کنید . این ماده را باید با توجه به اینکه قالب را برای چه کاری استفاده میکنید انتخاب کنید چون برای قالبهای پیچیده تر و کوچکتر از ماده ی چرب کننده ی سیلیکون مایع باید استفاده کنید .
10 دقیقه الی یک ربع قبل از اینکه رزین را به قالب اضافه کنید با استفاده از یک پنبه مایع را به صورت بسیار نازک داخل قالب بکشید .
استفاده از یک لایه ی نازک از این مایع باعث افزایش طول عمر قالب سیلیکونی میشود و روند قالبگیری را هم راحت میکند .
دوره جامع آموزش ساخت قالب سیلیکونی و ساخت لوازم تزئینی با پودر سنگ هنری ترک
بعد از گذراندن این دوره می توانید انواع لوازم تزئینی بسیار زیبا را بسازید( مانند جا کلیدی ، دیوارکوب، تابلو های دکوراتیو، انواع استند، انواع گیفت و غیره…)
میتوانید در خانه یک کسب و کار پرسود با هزینه اولیه بسیار پایین راه اندازی نمایید.(بعد از مدتی میتوانید کارگاه خود را راه اندازی نمایید)
بعد از گذراندن این دوره میتوانید انواع اکسسوریها را بسازید که بسیار پر کاربرد و پرفروش بوده
بعد از گذراندن این دوره میتوانید انواع قالب های دو بعدی و سه بعدی را در هر اندازی بسازید.برای خرید قالب سیلیکونی به دسته قالب و مولدهای سیلیکونی مراجعه نمایید.
برای کسانی که از شغل خود راضی نیستند و یا کسب و کاری ندارند. دوره جامع هنرکده نیوشا یک فرصت فوق العاده برای آنها فراهم می کند که چندین حرفه و هنر را یاد بگیرند و از آن کسب درآمد کنند.
نکات مراقبت از قالب سیلیکونی
از اشتباهاتی که اکثر مصرف کنندگان قالبهای سیلیکونی انجام میدهند این است که قالب ها را به صورت تکی نگهداری نمیکنند . اغلب تصور میکنند چون قالب سیلیکونی نرم و منعطف و ارتجاعی است پس نمیتواند به قالبهای دیگر آسیب وارد کند . اما برعکس تصور عموم این کار میتواند چندین قالب را خراب و باعث آسیب های جدی در آنها شود چون زمانیکه چند قالب را داخل هم قرار میدهید در واقع به سیلیکون فشار وارد میکنید که این خم شدن و انعطاف مداوم باعث ایجاد ترک و شکستگی در قالب میشود . در بعضی مواقع ممکن است فشار باعث شکستگی و ترک نشود اما قالب از فرم اولیه ی خود خارج و خم میشود .
قالب اول را روی سطحی صاف و سفت قرار دهید .
روی قالب اول تکه ای مقوای ضخیم قرار دهید و قالب دوم را روی آن بگذارید .این کار باعث میشود که به قالب ها هیچ آسیبی وارد نشود و سالم بمانند.
قالبهای سیلیکونی سطحی غیر چسبنده دارند به همین دلیل کار کردن با آن بسیار راحت است اما باید حتما از مواد جدا کننده در حین کار استفاده کنید چون عدم استفاده از آن باعث میشود که به مرور زمان سطح قالب سیلیکونی از بین برود . برای اینکه عمر قالب را افزایش دهید قبل از ریختن رزین یا هر ماده ای داخل قالب ابتدا سطح قالب سیلیکون را به ماده ی جدا کننده آغشته کنید که در بالا به طور مفصل توضیح داده ایم .
محیط مناسب برای نگهداری قالب
محیطی که در آن قالب را نگهداری میکنید بسیار مهم است .
این مورد جزو مواردی است که اصولا رعایت نمیشود و مصرف کننده شکایت میکند که قالب کیفیت خوبی نداشته و اعلام نارضایتی میکنند .
بهترین جا برای نگهداری قالب سیلیکونی اتاقی خنک است و سطحی که قالب را روی آن قرار میدهید باید خشک و بدون هیچگونه رطوبتی باشد . نباید اصلا نور خوشید به محل یا محفظه ی نگهداری قالب نفوذ کند .
چند علامت وجود دارد که نشان میدهد محل نگهداری قالب مناسب نیست که به صورت زیر است :
زمانیکه قالب را از سطح زمین بلند میکنید دفرمه میشود .
قالب گرم شده است .
شکل ظاهری اولیه را از دست داده و خم شده است .
سطح قالب ترک خورده است یا به اصطلاح شکستگی دارد .
اگر مدت طولانی از قالب استفاده نمیکنید باید داخل قالب را با موادی پرکنید تا فرم اولیه ی خود را از دست ندهد چون استفاده نکردن از قالب برای مدت زمان طولانی باعث تغییر حالت و دفرمه شدن آن میشود .
برای پرکردن قالب های کوچک و بزرگ با طرحهای مختلف که ممکن است مدت ها از آن استفاده نکنید داخل آن را با موم گرم پر کنید . موم گرم را داخل قالب بریزید و به آن زمان دهید تا کامل خشک شود بعد چیدمان را به روش بالا انجام دهید .
برای شست و شوی قالب بهتر است از مواد شوینده استفاده کنید و قالب را کاملاز هرگونه موادی پاک کنید چون تمیز نکردن آن نیز باعث کاهش عمر قالب میشود .
این پست رو دوست داشتید؟! به دوستان خود مار را معرفی کنید
نیوشا کریمی
نویسنده ارشد هنرکده نیوشا
چه امتیازی به این مقاله میدهید؟