آموزش نقاشی با خمیر تکسچر
آموزش نقاشی با خمیر تکسچر
از خمیر تکسچر برای ایجاد بافت در تابلوهای نقاشی و برجسته سازی طرح استفاده میشود. این خمیر نوعی خمیر آماده است برای پتینه کاری سطوح مختلف نیز کاربرد دارد.رنگ اولیه ی این خمیر سفید است اما شما میتوانید رنگ دلخواهتان را به آن اضافه کنید و خمیر را رنگی کنید.برای استفاده از این خمیر ابزار مختلفی وجود دارد که به کمک آنها میتوانید بافت های مختلفی را روی سطوح مختلف به راحتی اجرا کنید.
آنچه در این مقاله آموزشی میخوانید
ویژگیهای تکسچر
چسبندگی بالایی دارد و بعد از خشک شدن تکسچر از سطح جدا نمیشود.انعطاف پذیری بالایی دارد به راحتی میتوانید هر طرح و بافتی که در نظر دارید را روی سطح کار اجرا کنید.بعد از خشک شدن در برابر آب و رطوبت مقاوم است و به هیچ وجه با شست و شو پاک نمیشود. در برابر مواد شیمیایی مقاوم است. پتینه کاری روی دیوار با تکسچر باعث میشود سوراخ ها و ترک های روی دیوار به راحتی پوشانده شود.با اشیاء مختلفی از جمله شابلون و چاقو و … به راحتی قابل اجراست و خروجی کار با تکسچر بسیاز جذاب و زیبا خواهد بود.
انواع خمیر تکسچر
تکسچر بسکت
بافتی نرم و ظریف را ایجاد میکند . این نوع خمیر تکسچر محبوبترین نوع تکسچر
میباشد . قدرت جذب رنگ بالایی دارد و با شابلون به راحتی قابل اجرا است.
تکسچر اسپانج
بافتی زبر را ایجاد میکند.بافت تکسچر ضخامت بالایی دارد . این نوع تکسچر قدرت
جذب رنگ بالایی دارد و با شابلون به راحتی قابل اجرا است.
تکسچر سرامیک
بافتی متوسط دارد که نه زبر است نه نرم .ضخامتی یک سانتی
متری ایجاد میکند. قدرت جذب رنگ بالایی دارد و با شابلون به راحتی قابل اجرا است.
تکسچر کراکل
بافتی که ایجاد میکند شبیه به تَرَک است . با دادن حرارت به این خمیر بافت ها و ترک های بیشتری ایجاد میشود.قدرت جذب رنگ بالایی دارد و با انواع شابلون قابل اجرا است.
انواع طرحهای قابل اجرا با استفاده از خمیر تکسچر
تکسچر پوست پرتقالی
این نوع بافت به راحتی قابل اجرا است و بسیار مقرون به صرفه میباشد چون از مقدار بسیار کمی تکسچر استفاده میشود.برای اجرای این تکنیک فقط به تکسچر و غلطک پوست پرتقالی نیاز دارید تا به راحتی این تکنیک جذاب را اجرا کنید.
تکسچر شانه ای
این نوع بافت حالتی خطی دارد که با کمک آن میتوانید اشکال مختلف را اجرا کنید .این تکنیک نیز بسیار مقرون به صرفه میباشد و زیبایی منحصر به فردی به کار شما میدهد.برای اجرای این نوع بافت به خمیر تکسچر و غلطک رنگ نیاز دارید میتوانید از لیسه و کاردک نیز استفاده کنید یا به وسیله ی شانه ی پلاستیکی بافت مورد نظرتان را اجرا کنید.
تکسچر رد قلمو
در این نوع تکنیک بافتی انتزاعی و غیرقابل پیشبینی ایجاد میشود که ایجاد بافت در لحظه اتفاق می افتد . سرعت و اجرای این نوع بافت بالا و بسیار آسان میباشد .
تکسچر کوبه ای
این نوع بافت شبیه به دیوار خانه های روستایی میباشد و شبیه به پوست گچ است که سرعت اجرای بالایی دارد و بسیار مقرون به صرفه است .
نحوه ساخت خمیر تکسچر خانگی
خمیر تکسچر را به دو روش میتوانید در خانه بسازید روش اول به این صورت است که : یک پیمانه پودر بچه را با یک پیمانه چسب چوب مخلوط میکنید سپس یک چهارم پیمانه رنگ اکرولیک سفید به آن اضافه میکنید و با کاردک و در یک جهت هم بزنید تا کاملا مخلوط شود این کار باعث میشود که پودر بچه به خوبی حل شود.
روش دوم به این صورت است که :درون یک ظرف پودرمل و چسب چوب را به میزان یکسان باهم مخلوط کنید و هم بزنید در صورتی که ترکیب به دست آمده غلیظ بود میتوانید کمی چسب چوب اضافه کنید و اگر مخلوط رقیق بود کمی پودر مل اضافه کنید تا زمانی که مخلوط مناسبی به دست بیاید.
شما دوستان و هنرجویان عزیز اگه به هنر پتینه علاقه دارید، آموزش پتینه کاری را یا هما مقاله صفر تاصد هنر پتینه را مطالعه نمایید.
چه امتیازی به این مقاله میدهید؟