رزین uv چیست؟
رزین uv چیست؟
رزین اپوکسی تنها شامل یک نوع رزین نمیباشد بلکه شامل رزین های مختلف و متعددی است که در نایع کاربرد فراوانی دارد . چون این ماده خواص زیاد و کاربرد فراوان حجم و اندازه ی تولید و فروش آنها بسیار زیاد شده است . رزین های uv یک نوع رزین اپوکسی است که از مزیت های زیادی برخوردار است . در این مقاله میخواهیم درمورد اینکه رزین uv چیست و چه کاربردهایی دارد صحبت کنیم و با آن آشنا شویم.
رزین اپوکسی یو وی مناسب برای انواع کاربردها از جمله صنایع هواپیمایی ، خودرو سازی ، ساختمان و صنایع هنری میباشد . میتوانید با استفاده از این نوع رزین زیورآلات و محصولات هنری متنوعی بسازید و از آن کسب درامد کنید.
در بعضی از رزین ها میتوان با اشعه ی یووی واکنشی زنجیره ای را استارت زد که به سرعت گسترش یافته و زیاد میشود و رزین موجود را در زمانی بسیار کوتاه سفت کرده و به جسمی سخت تبدیل میکند.
رزین استفاده شده در این فرمولاسیون مایعی است شفاف و تقریبا ویسکوز که به محض قرار گرفتن آن در مقابل اشعه ی uv دچار تغیرات اساسی میشود . این تغییرات یعنی سفت شدن به سرعت گسترش می یابد و کل رزین را در عرض چند دقیقه کامل سفت و سخت میکند.
رزین uv
رزین uv یا رزین اپوکسی uv نوعی رزین است که به وسیله یاشعه های یو وی یه خوبی سخت خواهد شد . اشعه هایی که باعث سفت شدن این رزین میشوند جزو اشعه های خورشیدی میباشند که بین طیف های رنگی و اشعه ی ایکس میباشند . رزین های یو وی را جزو رزین های مصنوعی میشناسند اما رزین های uv در واقع نوع سفت و سخت شده ی رزین معمولی هستند که کاربرد زیادی در صنایع مختلفی دارد .
نحوه سفت شدن رزین
روش های زیادی برای سفت کردن رزین ها وجود دارد که یکی از این روش ها به کارگیری و استفاده از اشعه ی uv میباشد . رزین هایی هم که به این روش سخت میشوند بانام رزین اپوکسی یووی شناخته میشوند.
سخت کردن و یا خشک کردن رزین در این روش در زیر نور ماوراء بنفش انجام میشودپس برای این کار بهتر است از یک لامپ یووی خیلی بزرگ و قدرتمند استفاده کنید . این لامپ باید توان خروجی حداقل 4 وات را داشته باشد و تا جایی خشک شدن رزین را ادامه دهید که آنها در زیر نور به طور کامل خشک و سخت شده باشند.زمانی که رزین ها سخت میشوند حرارت بالایی تولید میکنند پس بهتر است در حین خشک شدن دستتان نسوزد و آسیب نبینید . مدت زمانی که سخت میشود به صورت متغیر است اما حدود 120 تا 130 ثانیه زمان لازم دارد .
مزیت رزین های uv
سخت شدن سریع رزین
اولین مزیتی که این نوع رزین دارد این است که زمان خشک شدن آن بسیار سریع است یعنی به محض اینکه رزین در برابر اشعه ی uv قرار میگیرد خیلی سریع و در عرض چند دقیقه کاملا سخت شده و یک ساختار بسیار مطلوب پیدا خواهد کرد . همین سریع سخت شدن رزین باعث استفاده ی زیاد و کاربردی شدن این نوع رزین در صنایع مختلف شده است.
چسبندگی بالا
رزین اپوکسی uv دارای خاصیت چسبندگی بالایی است مخصوصا برای کارهایی که به رزین های قوی و قدرتمند با ویسکوزیته بالانیاز دارند میتوان از آن استفاده کرد .
شفاف بودن
این نوع رزین در مقایسه بارزین های دیگر بسیار شفاف است و حتی به خوبی میدرخشد به همین دلیل است که در صنایع زینتی و اکسسوری های زنانه بسیار کاربرد دارد.
کاربرد رزین uv
همانطور که قبلا گفتیم این نوع رزین به دلیل ویژگی هایی مثل شفافیت ، چسبندگی بالا وخاصیت سخت شدن بالا در صنایع زیادی مورد استفاده قرار میگیرد . از همه مهمتر ویژگی سخت شوندگی آن باعث شده در صنایعی مثل توربین های بادی ، صنعت هواو فضا ، ساخت بسیاری از قطعات الکتریکی و در کارهای ساخت زیورآلات و وسایل تزیینی کاربرد داشته باشد . به همین دلیل میتوان رزین های اپوکسی به خصوص رزین uv را در هر صنعتی مشاهده کرد و کاربردهای آن را دید. از این رزین در پرکننده های تعمیراتی از صنایع مختلف گرفته تا ساخت قطعات موردنیاز در گزینه هایی که در بالا ذکر شد استفاده شود.
مقایسه ی رزین اپوکسی uv با رزین های معمولی
اولین تفاوتی که بین این نوع رزین با رزین های اپوکسی uv وجود دارد این است که سرعت سخت شوندگی این نوع رزین از رزین های معمولی بیشتر است . این نوع رزین های uv نیاز به هاردنر و سخت شونده ندارند .دومین تفاوت میزان ضخامت آنها میباشد . این رزین ها با تابش اشعه ماوراء بنفش یا همان اشعه uv سخت میشوند و نمیتوان قطعاتی با ضخامت بالا را به راحتی تولید کرد . سومین تفاوت هم در مدت زمان تغییرشکل رزین ها است که رزین های یووی به دلیل سخت بودن نیاز به مدت زمان بیشتری برای تغییرشکل دارند.چهارمین تفاوت از نظر قیمت است که این نوع رزین ها چون یک جزیی هستند قیمت بالاتری نسبت به رزین های عادی دارند . به همین دلیل بیشتر برای کارهای ریز و تزیینی استفاده میکنند .
دوره جامع آموزش ساخت قالب سیلیکونی و ساخت لوازم تزئینی با پودر سنگ هنری ترک
بعد از گذراندن این دوره می توانید انواع لوازم تزئینی بسیار زیبا را بسازید( مانند جا کلیدی ، دیوارکوب، تابلو های دکوراتیو، انواع استند، انواع گیفت و غیره…)
میتوانید در خانه یک کسب و کار پرسود با هزینه اولیه بسیار پایین راه اندازی نمایید.(بعد از مدتی میتوانید کارگاه خود را راه اندازی نمایید)
بعد از گذراندن این دوره میتوانید انواع اکسسوریها را بسازید که بسیار پر کاربرد و پرفروش بوده
بعد از گذراندن این دوره میتوانید انواع قالب های دو بعدی و سه بعدی را در هر اندازی بسازید.برای خرید قالب سیلیکونی به دسته قالب و مولدهای سیلیکونی مراجعه نمایید.
برای کسانی که از شغل خود راضی نیستند و یا کسب و کاری ندارند. دوره جامع هنرکده نیوشا یک فرصت فوق العاده برای آنها فراهم می کند که چندین حرفه و هنر را یاد بگیرند و از آن کسب درآمد کنند.
لامپ uv
uv دو حرف اولیه برای اشعه ی ماورا بنفش هستند . نور uv یک باند کوچک از طیف الکترومغناطیسی بین نور مرئی و اشعه ی ایکس میباشد . نورخورشید که بزرگترین منبع نوری ماورابنفش است با این وجود نور ماورابنفش در برنامه های تحقیقاتی و پزشکی و کیفیت هوا در محیط داخلی بسیار مهم هستند . تجهیزات نوری ماورابنفش در کابینت های ایمنی بیولوژکی ، لامپ های میکروب کش ، دستگاههای انتقال دهنده و لامپ های وود میتوانند اثرات مضری را به همراه داشته باشند . uv نوعی تابش غیر یونیزه کننده است به طور کلی براساس طول موج به سه کلاس تقسیم میشود : uv-A با طول موج 315 الی 400 نانومتر . uv-B یا طول موج 280 الی 314 نانومتر همان نور فرابنفش شایع در نور خورشید . uv-C با طول موج 180 الی 280 نانومتر یا همان اشعه ی میکروب کش مانند لامپ های میکروب کش موجود در کابینت های ایمنی زیستی ، هود های جریان آرام و واحدهای بزرگ کنترل کننده هوای تجاری .
نور خورشید منبع اصلی نور uv-Aو uv-b است uv-c معمولا در طبیعت مشاهده نمیشود چون قبل از رسیدن به سطح زمین کاملا در جو جذب میشود.
خطرات نور uv
خطرات نور ماورابنفش از نورخورشید ، به خوبی پخش میشود اما منابع نور ماورابنفش نیز در محل کار ، آزمایشگاهها ، اتاق های مکانیکی و مغازه ها یافت میشود . زیاد بودن نور در معرض اشعه ی ماورا بنفش به دلیل نامرئی بودن اشعه ی ماورا بنفش باعث آسیب رساندن به افراد ناآگاه میشود که واکنشی فوری ایجاد نمیکند .
سوختگی چشم بر اثر نور ماورابنفش اغلب به عنوان احساس شن و ماسه در چشم توصیف میشود و اغلب بسیار دردناک است .اگر در اتاق از این نورها استفاده کردید مراقب باشید اتاقهای دارای چراغ روشنایی منبع باز را کنترل کنید و علامت هشدار دهنده ای را که نشان دهنده ی صورت و سایر محافظت های مخصوص پوست است استفاده کنید . محافظت موردنیاز در برابر اشعه ی ماورابنفش استفاده از لباس آزمایشگاهی استاندارد است که شامل کت آزمایشگاهی کاملا دکمه دار، دستکش ، شلوار بلند و کفش های انگشت بسته است . علاوه بر لباس استاندارد آزمایشگاه برای محافظت از چشم و صورت و جلوگیری از سوختگی صورت یک محافظ صورت پلی کربنات که دارای برچسب محافظ در برابر اشعه ماورابنفش است لازم است علاوه بر این کارگران آزمایشگاه باید توجه کنند که در لباس های محافظتی شکاف ایجاد نشود مخصوصا در قسمت های اطراف گردن و مچ دست چون ممکن است باعث آسیب به پوست شود.
عینک ایمنی از اشعه ی ماورابنفش تولیدشده در آزمایشگاهها محافظت میکند . باید توجه داشته باشید که برای محافظت در برابر این دستگاهها عینک هایی که شیشه های عادی یا شیشه های ایمن پلی کربنات دارند که برای برش مشعل ، جوشکاری یا لیزر استفاده میشوند محافظت نخواهد کرد و حتما برای این کار باید از عینک های ایمنی تخصصی استفاده کنید.
این پست رو دوست داشتید؟! به دوستان خود مار را معرفی کنید
نیوشا کریمی
نویسنده ارشد هنرکده نیوشا
آموزش رزین اپوکسی در هنرکده نیوشا
آموزش رزین اپوکسی
رزین اپوکسی این ماده شفاف روز به روز محبوب تر می شود و رد پای آن را در بیشتر کار های دکوراتیو و تزینی و زیورآلات زیبا را می توان دید. در سال های اخیر، حجم تولید و فروش رزین های اپوکسی به طور جهشی افزایش یافته است. این به دلیل این واقعیت است که افراد بیشتری از خواص بی نظیر این ماده خاص اطلاع دارند.
چه امتیازی به این مقاله میدهید؟