هنرکده نیوشا

آموزش ساخت اکسسوری های سنگی

آموزش ساخت اکسسوری های سنگی

اکسسوری سنگی | اکسسوری | پودر سنگ هنری

اکسسوری ها نقش بسیار مهمی در تزیین و دکوراسیون منزل و ادارات را ایفا میکند و حالت کامل کننده ی وسایل تزیینی بزرگ و اصلی را دارد. اکسسوری هایی که با پودر سنگ ساخته میشوند به دلیل قابلیت رنگ آمیزی و اجرای تکنیک های مختلف روی آن بسیار جذاب و شیک خواهند بود. اکسسوری های سنگی با استفاده از پودر سنگ در ابتدا به صورت بی رنگ است که شباهت زیادی به گچ دارد ونسبت ترکیب پودر سنگ هنری با آب سه به یک میباشد .یعنی مقدار یک لیوان آب را داخل ظرف تمیزی میریزیم و سه لیوان پودر سنگ به آن اضافه میکنیم و به یک جهت کاملا هم میزنیم. به حدی باید مخلوط را هم بزنیم که لخته های پودر سنگ کامل در آب حل شود. سپس حباب های سطح مایع را با قاشق جدا میکنیم و داخل ظرفی به صورت جدا میریزیم و مایع را با فاصله داخل قالب اکسسوری موردنظر میریزیم.

آموزش اکسسوری | اکسسوری سنگی | مزایای اکسسوری

1.بهره وری از حس دلنشین طبیعت به دلیل شباهت به سنگ

2.دارای استحکام بالا

3.بدون تغییر رنگ، حتی با قرارگیری در معرض نور خورشید

4.تمیز کردن آسان و حفظ رنگ

5.مصون از هرگونه خط و خش و ساییدگی

6.دارای تنوع در طرح و رنگ های بسیار زیاد

7.استفاده های کاربردی زیاد

8.طرح و شکل منحصر به فرد برای هر اکسسوری

9.هدیه ای به یاد ماندنی و زیبا که مشابه آن وجود ندارد

نحوه رنگ آمیزی اکسسوری سنگی

برای رنگ آمیزی اکسسوری سنگی میتوان از دو روش توکار و روکار استفاده کرد.رنگامیزی
به صورت توکار به این صورت است که پیگمنت رنگی را به پودرسنگ هنری اضافه میکنیم.نسبت
پیگمنت رنگی با پودر سنگ به این صورت است که : هر یک کیلوگرم پودرسنگ 10 الی12 گرم
پیگمنت رنگی لازم دارد و هر چقدر مقدار پیگمنت رنگی بیشتر باشد خروجی پودرسنگ
پررنگتر و هرچه کمتر باشد کمرنگ تر خواهدشد.
رنگ آمیزی
روکار به این شکل است که سنگ مصنوعی را بدون اضافه کردن رنگ داخل قالب میریزیم و بعد از خارج کردن از قالب بعداز 24 ساعت با رنگ اکرولیک، گواش ،اکلیل و نقطه کوبی میتوانیم سنگ را رنگامیزی کنیم.

قالب سیلیکونی بانکه ساده | مولد سیلیکونی بانکه ساده | بانکه ساده
اکسسوری سنگی | پودرسنگ هنری | اکسسوری

ابتدا آب را داخل ظرف میریزیم بعد پودر سنگ را

حبابهای سطح مایع را میگیریم

هنگام ریختن مایع داخل قالب فاصله دست از قالب باید زیاد باشد

به اطراف قالب ضربه میزنیم تا حبابها بالا بیایند و آنها را از بین ببیریم

 برای جداکردن سنگ مصنوعی از قالب باید بعد از چهل دقیقه الی یک ساعت ابتدا کناره های قالب را از سنگ خشک شده جدا میکنیم بعد به آرامی با سه انگشت هر دو دست به زیر قالب به طور همزمان فشار وارد میکنم تا سنگ ساخته شده سالم از قالب جداشود.

اکسسوری سنگی | پودر سنگ هنری | تکنیک پولکی

تکنیک پولکی:

برای اجرای این تکنیک روی اکسسوری های سنگی باید اول از همه مقداری پیگمنت رنگی را به پودرسنگ و آب اضافه کنیم سپس روی سطحی صاف با ضخامت کم پهن کنیم .بعد از خشک شدن پودر سنگهای رنگی با سلیقه خودمان سنگ را خورد میکنیم .از طرف دیگر پودر سنگ و آب را باهم مخلط میکنیم و بعد از حباب گیری پودرسنگهای خورد شده را به مایع اضافه میکنیم و به خوبی هم میزنیم .( توجه داشته باشید که زمان خشک شدن و لخته لخته شدن پودر سنگ بسیار محدود است پس این کارها باید با سرعت انجام دهید که خروجی کار بدون نقص و بی ایراد باشد).بعد از هم زدن مخلوط مایع را داخل قالب مورد نظر میریزیم که اغلب قالب های کوچک و سه بعدی برای این تکنیک مناسب نمیباشد. بعد از خشک شدن و خارج کردن از قالب با سمباده نرم سطح کار را صاف میکنیم تا خورده های پودرسنگ داخل کار بهتر دیده بشه .

 

 

تکنیک رگه دار کردن

تکنیک رگه دار کردن 

این تکنیک شامل سه نوع است.

نوع اول

برای اجرای این تکنیک باید ابتدا پیگمنت رنگی یا رنگ اکرولیک را داخل ظرفی جدا با پودر سنگ ترکیب کنیم سپس هم بزنیم و پودر سنگ و آب را در ظرف جداگانه باهم مخلوط کنیم و همزمان با پودرسنگ ساده پودرسنگ رنگی را هم داخل قالب میریزیم .

نوع دوم

برای اجرای این تکنیک ابتدا باید حباب های سر مایع را بگیریم بعد یک قطره رنگ اکرولیک را به ترکیب پودر سنگ اضافه کنیم و مقدار خیلی کمی هم میزنیم به طوری که کامل رنگ در مایع ترکیب نشود بعد به آرامی مخلوط را داخل قالب میریزیم .

نوع سوم

 

برای اجرای این تکنیک باید در دو یا سه ظرف (کاملا سلیقه ای) ترکیب پودرسنگ و آب که هرکدام از آنها با یک رنگ ترکیب شده به صورت جداگانه قراردهیم بهد به صورت همزمان چند رنگ را داخل قالب بریزیم.

اکسسوری سنگی | پودر سنگ هنری | تکنیک ورق طلا

تکنیک ورق طلا و ورق نقره:

میتوان به دو روش از این تکنیک استفاده کرد

روش اول به این صورت است که قبل از ریختن مایع پودرسنگ و آب داخل قالب تکه هایی از ورق طلا یا نقره را به قالب میچسبانیم و پودر سنگ را روی آن میریزیم که در خروجی کار ورق طلا یا ورق نقره کاملا نمایان است.

روش دوم به این صورت است که پودرسنگ باید کاملا خشک شود سپس ظرف یا اکسسوری را با رنگ اکرولیک رنگامیزی میکنیم و قسمت هایی را که میخواهیم ورق طلا یا نقره داشته باشد با قلمموی سرتخت چسب ورق طلا را به سطح کار میزنیم و بعد از گذشت چندساعت ورق طلا یا نقره را به ظرف میچسبانیم  و با قلمموی تمیز اضافه ها را از سطح کار پاک میکنیم. 


دوستان عزیز حتما آموزش پتینه کاری و آموزش کار با رزین اپوکسی این دو هنر را پولساز را ببینید و مطالعه نمایید.


۲۰۲۳۱۱۱۸_۱۰۵۹۰۶

تکنیک اکلیل:

به دو روش انجام میشود، توکار و روکار

روش توکار

اکلیل رو به رنگ اکرولیک اضافه میکنیم و بعد از خشک شدن پودرسنگ اکسسوری و ظرف را با رنگ اکیل دار رنگ میکنیم.

روش روکار

 

به این صورت است که سنگ را از قالب خارج میکنیم و رنگامیزی میکنیم سپس قسمتهای را که میخواهیم اکلیل داشته باشد را برای بار دوم رنگ میزنیم(توجه کنید که رنگی که برای بار دوم به ظرف میزنید باید با رنگ اکلیل یکی باشد )و تا قبل از خشک شدن رنگ اکلیل را روی رنگ میریزیم و اضافه های اکلیل را با ضربه به ظرف پاک میکنیم.

این پست رو دوست داشتید؟! به دوستان خود مار را معرفی کنید

به اشتراک گذاری در واتساپ
به اشتراک گذاری در تلگرام
نیوشا کریمی
نیوشا کریمی

نویسنده ارشد هنرکده نیوشا

چه امتیازی به این مقاله میدهید؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲۸ رای
دیدگاه‌های نوشته