هنرکده نیوشا

رزین چیست؟

  • رزین چیست؟

    رزین اپوکسی

    رزین چیست؟

     

    به شیره درختانی می گویند که معمولا در فصل بهار از بدنه درختان خارج میشوند. در گذشته از این شیره ها به عنوان چسب و ساخت چسب استفاده میکردند. بطورکلی رزین برای پلیمرهای طبیعی و غیرطبیعی به کار میرود. منابع طبیعی رزین معمولا حیوانات ، گیاهان و موادمعدنی هستند.

    انواع رزین ها

    بطور کلی به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند که در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم.

     

    رزین‌ پلی‌استر
     رزین فنولیک
     رزین‌ وینیل‌استر
    رزین اپوکسی
     سایر رزین‌ها

    رزین پلی استر

    این نوع رزین در کارهای صنعتی، تولید سنگ مصنوعی که شامل همان موزاییک پلیمری و بتن های ماشینی هستند استفاده میشوند. همچنین در مجسمه سازی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. نوع پلی استر زمانی که با هاردنر(خشک کن) ترکیب می شود، حرارت آن پس از مدتی بالا می رود و حالت ژله مانندی به خود خواهد گرفت و پس از نیم ساعت تا 40 دقیقه محکم می شود. زمانی که پلی استر سفت می شود، مولکول های آن به یک دیگر نزدیک شده و مقداری از آنها نیز تبخیر می گردد و در نتیجه حجم آنها بعد از بستن کم میشود .

    ست رزین | رزین | آموزش رزین | رزین اپوکسی

    به حالت مایع درآوردن پلی استر بعد از سخت شدن غیرممکن است. درجه مناسب جهت کار با این نوع رزین 20 درجه سانتی گراد می باشد. بوی پلی استر مایع زننده است و بسیار خطرناک میباشد در صورتی که بیش از 5 کیلوگرم در روز مصرف شود باید محوطه دارای تهویه باشد و حتما از ماسک مخصوص استفاده شود. عمر نوع پلی استر در صورتی که مرغوب باشد 1 سال می باشد و معمولا باید در مکانی تاریک و خنک نگهداری می شودرنگ های پودری مختلفی را می توان با این پلی استر ترکیب نموده تا در رنگ های مختلف بدست آید و همچنین در برابر نور تغییر رنگ نمی دهد.

    رزین | ترکیب رزین و پودرسنگ هنری

    رزین اپوکسی

    اپوکسی نیز معمولا کارایی بسیار بالایی جهت تقویت ،ترمیم و مقاوم سازی انواع سازه ها دارد. از این نوع اپوکسی در ساخت انواع قالب ها مقاوم استفاده میشود. به علت چسبندگی بالا به انواع بیس ها مقاومت شیمیایی ،فشاری ، کششی و خمشی بالا استفاده گسترده ای در صنعت ساخت و ساز دارد.

    به دلیل عایق بودن در تولید انواع قطعات الکتریکی ،صنعت خودروسازی و هواو فضا دارد.

    برای آموزش و کار با رزین چه وسایلی مورد نیاز است؟

    در کار با رزین، لازم است با تجهیزات و مواد مورد نیاز آشنا باشیم. تجهیزات اساسی شامل پوشش‌های محافظ، لوازم ایمنی (مانند دستکش، ماسک و عینک ایمنی)، محیط با دمای کنترل شده و قفسه‌های نگهدارنده رزین و تجهیزات دیگر می‌باشد.مواد لازم برای کار با رزین شامل رزین ، ماده‌ی سخت‌کننده (هاردنر)، ماده‌ی روان‌کننده، پیگمنت‌ها، الیاف و سایر مواد افزودنی (مانند نانوذرات سازگار با رزین) می‌باشد.رزین خود می‌تواند شامل رزین پلی‌استر، رزین اپوکسی، رزین پلی‌یورتان و رزین پلی‌آمید باشد. 

    آموزش رزین | رزین | صفرتاصد رزین

    تجهیزات مورد نیاز برای کار با رزین

     

    ماده‌ی روان‌کننده برای تهیه‌ی رزین‌های سفت و انعطاف‌پذیر استفاده می‌شود و کمک می‌کند تا رزین به صورت یکنواخت در سطح کار پخش شود.پیگمنت ها به عنوان مواد رنگدهی برای رزین ها استفاده می شوند و الیاف برای تقویت ساختار و بهبود مقاومت مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به اینکه کار با رزین به دلیل نیاز به تجهیزات خاص و مواد شیمیایی، به یک فرآیند حرفه ای تبدیل شده است، شناخت تجهیزات و مواد لازم برای انجام کار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.برای کار با رزین، به عناصر اساسی مورد نیاز شامل رزین، ترکیب کننده، فرم دهنده و اکسید کننده اشاره می شود.

    کار با رزین | رزین | آموزش رزین | رزین اپوکسی

    وسایل مورد نیاز

    وسیله ی کاربردی بعدی جهت شروع آموزش رزین و کار با رزین ترازوی دیجیتال است که برای ابتدای کار حجم پانصدگرمی یا هزار گرمی ترازو موجود است. که میتوانید از آن استفاده کنید. 

    برای حباب گیری نیاز به فندک های اتمی داریم که در ابتدای کار با رزین و آموزش رزین کاری می توانید از همین فندک های ساده استفاده کنید.

    برای رنگ آمیزی مایع رزین و ایجاد تکنیک های مختلف روی رزین  باید از پیگمنت های رنگی استفاده کنیم  که انواع آن در بازار موجود است 
    تجهیزات رزین | پیگمنت رنگی | رزین | آموزش رزین

    بیس های چوبی

     

    وسیله‌ی دیگه‌ای که برای آموزش رزین نیاز داریم بیس های چوبی هستند که ما تکنیک‌های رزینی را روی بیس‌های چوبی یا داخل قالب های سیلیکونی کار می‌کنیم. بیس های چوبی جنس ام‌دی‌اف خام قطعا بهتر است به خاطر اینکه سطح فشرده‌ای دارد و رزین به داخل بیس نفوذ نمی کند و سطح کار ما کاملا یک دست و صیقلی باقی می ماند. از نوع روکش دار هم میتوان استفاده کرد که البته مقاومت کمتری دارند نسبت به نوع خام دارند.

     

    چوب هایی که روکش دارند مثل بیس ساعت شیشه ای که معمولا در آموزش رزین یاد میگیرید به خاطر روکشی که دارند اگر بعد از رزین کاری شسته شوند و یا از دست بیفتند رزین ترک میخورد و به راحتی از سطح کار جدا می شود. بنابراین بهتر است از بیس های چوبی ام دی اف خام استفاده کنید.

    بیس چوبی رزین

    قالب های سیلیکونی

     

    بیس دیگری که میتوانید کار با رزین انجام دهید قالب های سیلیکونی هستند که سایزها و مدل های مختلفی دارند. در آموزش رزین یاد میگیرید که چگونه با ریختن رزین در قالب های سیلیکونی و استفاده از رنگ ها، قطعات رزینی زیبایی همچون زیرلیوانی و زیورآلات و اکسسوری بسازید. پس از خشک شدن رزین در قالب های سیلیکونی، با احتیاط رزین را از قالب جدا می کنید. بنابراین رزین به سیلیکون هم نمیچسبد.

    اکسسوری رزینی | رزین | آموزش رزین

    دوره جامع آموزش ساخت قالب های سیلیکونی و ساخت لوازم تزئینی با پودر سنگ هنری ترک

    بعد از گذراندن این دوره می توانید انواع لوازم تزئینی بسیار  زیبا را بسازید( مانند جا کلیدی ، دیوارکوب، تابلو های دکوراتیو، انواع استند، انواع گیفت و غیره…)

     میتوانید در خانه یک کسب و کار پرسود با هزینه اولیه بسیار پایین راه اندازی نمایید.(بعد از مدتی میتوانید کارگاه خود را راه اندازی نمایید)

    بعد از گذراندن این دوره میتوانید انواع اکسسوریها  را بسازید  که بسیار پر کاربرد و  پرفروش بوده
    بعد از گذراندن این دوره میتوانید انواع قالب های دو بعدی و سه بعدی را در هر اندازی بسازید.برای خرید قالب و مولدهای سیلیکونی به دسته قالب و مولدهای سیلیکونی مراجعه نمایید.
     برای کسانی که از شغل خود راضی نیستند و یا کسب و کاری ندارند. دوره جامع هنرکده نیوشا یک فرصت فوق العاده برای آنها فراهم می کند که چندین حرفه و هنر را یاد بگیرند و از آن کسب درآمد کنند.

    معایب رزین

    رزین ها بجز مزایای زیادی که دارند دارای معایبی هم هستند که نسبت به مزایای آن بسیار کم هستند .یکی از معایب مهم رزین سمی بودن آنهاست که البته همه ی آنها سمی نیستند تنها یک سری از رزین ها که ترکیبات نامناسبی دارند سمی میباشند.

    برخی از رزین ها به دما و رطوبت و نور حساس هستندکه این مود نیز جزو معایب رزین محسوب میشود.

    یکی دیگر از معایب رزین در مقدار ترکیب اجزای رزین است که اگر با دقت ترکیب نشود باعث خراب شدن یا ترک خوردن رزین در دراز مدت شود .

    رزینی | رزین | ظرف رزینی | رزین اپوکسی

    موارد استفاده ی رزین

    تعمیر وسایل 

    چون رزین خاصیت چسبندگی زیادی دارد برای تعمیرات میتواند مناسب باشد . برای ترمیم وسایل چوبی ، ترمیم آسیب دیدگی میز و صندلی و حتی کفش های پاره میتواند مفید باشد.


    ساخت دکمه

    بسیاری از دکمه هایی که برای لباسهای خود استفاده میکنید از رزین ساخته میشود . برای جذاب تر شدن دکمه ها و بالا رفتن تنوع آنها از رزین اپوکسی با رنگ های متنوع استفاده میکنند .


    ساخت مجسمه

    برای اینکه بتوانید مجسمه های متنوع با رزین بسازید فقط کافیست قالب آن در دسترس شما باشد تا به راحتی با استفاده از تکنیک های مختلف مجسمه های جذابی تولید کنید.

     

    کفپوش ساختمان

    کفپوش های اپوکسی را با استفاده از رزین اپوکسی تولید میکنند .کفپوش های اپوکسی چون مقاومت بالایی دارد طرفداران زیادی پیدا کرده است . کفپوش های اپوکسی حالت لغزنده ندارند اما سطح آن صاف و صیقلی است که در رنگبندی ها و طرح های متنوع تولید میشوند که هرکدام از آنها دارای زیبایی خاص و منحصر به فردی هستند .برای تولید کفپوش های اپوکسی باید از بهترین مواد استفاده شود.

     

    محافظت از وسیله ها

    برای اینکه از آسیب وارد شدن به وسیله ها جلوگیری شود از رزین اپوکسی استفاده میکنند . رزین اپوکسی به عنوان یک محافظ عمل میکند و در برخی از آزمایشگاهها از رزین اپوکسی جهت جلوگیری از خشک شدن برخی اشیا استفاده میشود.

    ریختن رزین | رزین | آموزش رزین | رزین اپوکسی

    این پست رو دوست داشتید؟! به دوستان خود مار را معرفی کنید

    به اشتراک گذاری در واتساپ
    به اشتراک گذاری در تلگرام
    نیوشا کریمی
    نیوشا کریمی

    نویسنده ارشد هنرکده نیوشا

    چه امتیازی به این مقاله میدهید؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای
    دیدگاه‌های نوشته